Puslapiai

2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Ieškantiems įspūdingų vaizdų – Rubikių apžvalgos bokštas


Vieną savaitgalį nusprendusi aplankyti išgirtąjį Rubikių apžvalgos bokštą, susidūriau su nemaža problema: niekaip negalėjau rasti išsamios informacijos, kur tą bokštą surasti. Kad jis bus kažkur prie Rubikių ežero, tai čia netgi ir man, šviesių plaukų mergaitei, aišku, bet va kad tas ežeras ne eilinio vietinės reikšmės tvenkinėlio dydžio, tad per dešimt minučių neapeisi.

Kadangi man pasisekė ir visgi bokštas buvo aptiktas, noriu užsidirbti vieną kitą pliusiuką ten viršuj ir pasidalinti su Jumis, mano mieli ir brangūs tinklaraščio skaitytojai, atradimu. Tikiuosi šis aprašymas Jums padės greitai ir neskausmingai atsidurti vietoje, iš kur atsiveria tikrai įspūdingi vaizdai.

Kelionę pradėsime nuo Anykščių miesto (tikiuosi pačius Anykščius visi puikiai žinote, ne kartą lankėtės ir tikrai nesunkiai rasite).

  1. Važiuokite per Anykščius Liudiškių gatve Molėtų kryptimi, kol maždaug ties miesto riboženkliu po kaire pamatysite rodyklę „Rubikiai 12 km“.
  2. Pasukę kairėn, važiuokite šiuo keliu Burbiškio miestelio link. (Yra keliais kilometrais trumpesnis maršrutas, bet tada turėsite kratytis žvyrkeliu, o to daryti nepatariu, ypač vasarą).
  3. Taigi Burbiškyje po dešinę pamatysite nuorodą į Leliūnus/ Mačionis, pavažiavę šia kryptimi iki miestelio pabaigos, pamatysite, kad pagrindinis kelias sukasi į kairę – jo ir laikykitės.
  4. Po kelių kilometrų tolumoje ant kalno (daugiau dešinėje pusėje) išvysite aukštą metalinę konstrukciją – tai ir yra Jūsų kelionės tikslas. Tikslumo fanatikams turėčiau pridurti, kad bokštas stovi Bijeikių kaimelio teritorijoje.
  5. Kad būtų aiškiau, pridedu žemėlapį. (Jei visai pasimesite, tiklaraštyje rasite mano kontaktus - mielai kiekvieną pakonsultuosiu dėl sėkmingo nuvykimo).P.S. Dar abejojantiems, ar verta šią vietą įtraukti į lankytinų sąrašą, pridedu "turizmas.info" komandos nuorodą į panoraminį vietovės vaizdą:

    P.P.S. Grįždami atgal nuo bokšto Anykščių link, vos už kelių šimtų metrų pamatysite nuorodą į poilsiavietę ir „Žvejo sapno“ sodybos nuorodą. Šioje tvarkingoje ir gražiai įrengtoje poilsiavietėje galite atsipūsti po kelionės, nusimaudyti ar, išsinuomojus valtį, pasiirstyti po Dusyno ežerą.

    Gražių vaizdų ir gero laiko lankant Anykščių kraštą!

3 komentarai:

  1. O šalia Žvejo sapno puikus piliakalnis

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks debilizmas XXI amžiuje aprašinėti istorijas kaip patekt prie objekto. Juk pakanka nurodyti GPS koordinates ir viskas aišku.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks debilizmas XXI amžiuje aprašinėti istorijas kaip patekt prie objekto. Juk pakanka nurodyti GPS koordinates ir viskas aišku.

    AtsakytiPanaikinti